My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Friday, June 28, 2013

Susun Atur PML

Pagi ni Rohas tak kerja, semua orang pun tak ada di rumah.....
masing2 ada kerja sendiri. Baru ler rasa ada masa terluang untuk
membelek2 PML ni. Sudah lama tengok PML yang ada di kitchen 
tu tak tersusun lagi, memang menunggu waktu yg
sesuai untuk susun atur semula.
 
Masa baru2 dapat almari ni dulu Rohas display semua Bunga Kangkung
sebab masa tu PML Rohas belum beranak pinak lagi.
Sekarang ni makin hari makin bertambah,
mana ler nak muatkan almari yg kecik tu....
 
Selepas beberapa ketika.....pindah pulak PML Bunga Kangkung
ke almari Baba Nyonya di living. Bila datang pulak minat koleksi
yg biru2, PML Bunga Kangkung angkut pindah ke Kitchen semula.
Macam tu ler kerjanya.....
 
Bahagian atas ni dulu Rohas letak semua tureen.




Tureen2 & pinggan2 diletakkan di para terbuka sahaja. Masih menanti kondo antik
yg entah bila dapat memilikinya.....
 
N3 pendek jer ni....sbb banyak lg ruang yg perlu dikemaskan
sebelum masuk bulan Ramadhan.
 
Jumpa lagi....daaaa!

3 comments:

  1. Salam kak rohas,, suka saya tengok almari lama dan pinggan mangkuk tuu,, isi dalam lemari semua mantap n malatopss,,,, hihi, saya takde kagi set cawan OTC japan tuu, mana nak cari kak rohas,,hihi,anyway saya suka tengok koleksi almari lama kak rohas.Tahniah kak.

    ReplyDelete
  2. assalam aina,
    tq sudi bertandang ke TR. PML akk sikit jer....koleksi aina lg meletops. bukan ker teko ATC tu kelmarin Taj ada jual, aina x sempat beli ker? teko ni mmg cantik bunga dia...ala2 meakin gitu :)

    ReplyDelete
  3. wasalam kak rohas. Bila terpandang almari akak tuu, hati tidak keruan dan meronta ronta untuk memilikinya,,masih dalam wish list saya,lemari macam kak rohas punya tu. Tekonya dah ada kak set cawan yang belum ada.Apapun kesabaran perlu ada sebagai kolektor barang antik kan kak,, kalau ada rezeki inshaallah, akan dapat juga di masa akan datang.

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E