My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, June 27, 2013

Hobiku Masa Kini

Bila dah nak masuk Ramadhan jer....ini ler kerja Rohas.
Bulan Ramadhan ler Rohas ada byk masa terluang untuk buat crochet ni.
Dekat ofis pun Rohas boleh mengait waktu lunch hour.
 
Niat di hati nak buat alas meja bulat. Setakat ni dah habis guna 2 buku benang.
Sekarang ni dah masuk benang ke-3, masih ada banyak lg yg perlu dikait.
Ini baru siap permukaan atas meja sahaja.
 
Sebenarnya sangat2 membosankan apabila buat sambungan
yg berlainan patern dari yg tengah tu....
Ini pun dah beberapa minggu baru nak habis sambungan tu....huhuhu
Tapi kena la sabar banyak2 untuk hasilkan 1 design yg cantik!
 
Jom tengok!
V
V
V
V

 
Yeayyy....dah nak siappun sambungan ni, bercinta sgt2 nak buat bahagian ni.....

Macamana la nak siap cepatkan, memula kait mcm biasakan,
pastu tetiba jer kena buat sambungan tepi yang menegak pulak,
tension betul laaaaa.....
 
Alhamdulillah part ni dah nak siap, daaaa :)

2 comments:

  1. rohas, cantik, shima buat tak jadi,,,, kembang

    ReplyDelete
  2. shima,
    kena kait kecik2 ketat2 kasi kemas spy x kembang....hihihi

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E