My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Monday, June 17, 2013

COLMAR, Bukit Tinggi Pahang (Part II)

Assalamualaikum.

Hari ini Rohas nak sambung/update percutian Rohas di hari kedua
di Colmar, Bukit Tinggi Pahang.
Kami check out tepat pukul 12.00 tengahari selepas breakfast.
Proses check-out berjalan lancar, dapat duit refund untuk 2 dewasa
ntrance fees. Sebelum meninggalkan Colmar, kami sempat jalan2 lagi
di sekitarnya. Suasana waktu pagi tenang sahaja dan tengahari pula sudah mula
agak sibuk dengan tourist yang keluar masuk di sini.

 
Selepas check-out, kami menuju 1 kedai yg menjual barangan clay/souvenir
yg boleh dilukis. Syahir dah ternampak Angry Bird. 1 AB sahaja berharga
RM13.90 & free colouring jika melukis di situ.
Jika dibawa pulang ada caj untuk colouring set.

Syahir mula melukis......his favorite Angry Bird black. 

 Semuapun tolong Adik melukis.....Abah jadi QC, Mama jadi cameraman.


Pandangan Colmar dari tempat outsider parking area.
 
 Kami jalan2 lagi disekitar luar Colmar sbb masa masuk kelmarin mmg x singgah
tempat2 menarik yg boleh posing....hihihihi
 



Kalau nak tahu.....ada lg 1 bangunan/hotel yg berdekatan dengan Colmar,
tp hotel ni ekslusif banget.....menurut kata pak guard hotel ni khas utk org
honeymoon jer, kanak2 dibawah 18 thn dilarang masuk sama sekali......
wowwww!!!! apa makna tu eik????

 Selepas tu kami medaki bukit tinggi.....namapun Bukit Tinggikannnnn.
Semput la jugak kami bila dah sampai kat atas tu.....huhuhu

 Dah habis daki tangga, kena mendaki bukit pulak nak sampai nun ke atas.

 Puncak Bukit Tinggi.

 Dah sampai puncak.....apa yg ada eik???? Jom kita tengokk....

v
v

 
 
Japenese Souvenir shop.
 
Japenese Garden.
 


 Japenese Village.
 







Dah hilang penat di Japenese Village, amik nafas dulu baru ler kami gerak
ke Animal Park di kaki bukit. Entrance fee RM3/pax.
Di sini boleh bagi makan rabbit, rusa dan naik donkey. 
Berbaloi ler dengan harga RM3-kannn...













Selain dari tu ada jugak aktiviti lasak di sini spt
Paint Ball, Jungle Trekking, Canopy Bridge dll.
 
Ok setakat ini shj cerita Rohas.....jumpa lagi :)
 


No comments:

Post a Comment

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E