My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Tuesday, February 15, 2011

Koleksi Biru

Salam Maulidur Rasul, 12 Rabiul Awwal 1432H.

Sempena hari yg amat bermakna pada umat islam seluruhnya....
semoga kita semua dapat melipagandakan amalan dan
berselawat ke atas Nabi Muhammmad s.a.w.
Semoga kita semua mendapat rahmat & hidayahNYA.

Untuk menenangkan minda di hari cuti ni,
Rohas nak share koleksi biru yg baru dapat bulan lepas.
Rembatan di Amcorp di sebuah gerai minah salleh di tgkt atas.
Harganya pun berbaloi2 ler pada Rohas.


Apa yg membuat Rohas tertarik pada teko ni sbb
ia sedondon dengan tiffin biru yg Rohas beli dr Haizul.
Rohas mmg suka sangat dgn koleksi biru2 ni.


Cuba tengok tangkai pada tiffin & teko tuh....
itu yg buat Rohas suka sangat.
Gabungan porcelain dan tembaga mmg nmpk cantik sekali.
Susah nak dapat hat ni. Kalau dapat yg complete set
harganya mencecah hingga RM200 tp yg ni
Rohas dapat RM20 jer, itu yg Rohas terus rembat.


Cutekan teko ni.....pada pandangan mataku ler....



Sekian dulu.....selamat menjamu mata, layannnnn.......

6 comments:

  1. salam Rohas,
    koleksi Rohas semuanya cantik2,dalam kelas yg tersendiri,kata orang "ada taste"
    ok..keep hunting.kalau selalu dpt murah,kan best..:)

    ReplyDelete
  2. As salam rohas..nampak jer set2 biru nie..berdesup mai sini..cantiknya!!atie peminat biru & ada lar koleksi pinggan mangkuk lama2...cantiknyaaaa!!

    ReplyDelete
  3. As salam kak..makasih singgah kt umah atie yer...

    ReplyDelete
  4. salam kak rohas...mmg cantik dan berbaloi2....kat loken mahal tau teko cmtu...klu kecik cmtu dekat 200...yg besor pun 280...untung akak dpt 20 je...

    ReplyDelete
  5. salam semua rakan2 blogger,
    tq kerana masih sudi singgah & tinggalkn komen.
    shas: klu boleh mmg nak hunting yg murah2 jer skrg nih...baru ada feel :)

    atie: salam kenal dr akak, tq follow akk ya :)

    ezany: dah lama akk survey teko ni, akk tau haizul ada jual complete set dlm rm250, dah tanya masa kat loken tu...dpt teko cenonet ni pun dh cukup suka...he3

    ReplyDelete
  6. cantikkkkk :-)...mendamaikan mata yang memandang..

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E