My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Saturday, January 15, 2011

Sepetang Dengan Koleksi English Vintages

Salam Sabtu.

Semoga rakan2 blogger sekelian bergembira di hujung minggu bersama2 keluarga tercinta.

Tak kira ler di mana kita berada...di rumah, kedai antik, pasar karat,
shopping complex ataupun di kedai apeks,
yg penting kita happy dengan apa yg kita lakukan.

Petang2 begini best kalau minum teh dengan cekodok ke, kuih karipap ke...
apa2 aje la, janji soruuu...kan!

Rohas minum petang dengan teh & kuih kapit jer....
tapi yg istimewanya petang ni minum dengan
koleksi English vintages yg Rohas suka.
Jom tengok.....




Koleksi vintages teaset Miranda, Royal Worchester dari England.
Terima kasih pada Onie dari blog Lovely Treasure
yang telah memenuhi hajat Rohas untuk memiliki set ni.


Teaset ni mengandungi 6 set cawan, 6 piring kuih, 1 cake plate, kremer & sugar pot.
Dah lama mengidam nak set pastel green berbunga di tengah2,
baru kini Rohas dapat memilikinya.


Set cawan2nya. Bagaimana la agaknya rupa teko ni ya!
Kalau adapun mesti tangkainya bersiku sepertimana cawan & kremernya.


Set cawan & piring kuih. Bunga liar di dalam cawan....
cun sesangat (di mata Rohas ler...)


Pandangan dr atas bila cawan dibaringkan, nampak macam Jade pun ada.
Boleh juga kalau digandingkan dgn teko Jade.
Tapi Rohas teko Jade pun tak de....huhuhu


Cake plate, piring kuih & piring cawan. Cantikkan bunga yg di tengah tu....


Kremer & cawan bersiku.


Pandangan dr atas.


Terserlah keayuan bunga liar tu di tengah2 piring & di dalam cawan.



Sekian dulu, selamat berhujung minggu.


6 comments:

  1. Salam kak rohas,
    aduh2....cun gilerr set english ni. Rupa2nya akak yang bertuah dapat set ni, sbb saya pun ada tanya onie gak masa tu, tp dah dipinang orang...huhu frust sesgt. Apa pun saya pun suka set ni, cantik di mata saya...tumpang cuci matalah yerrr...hehe.

    ReplyDelete
  2. salam Rohas..tahniah dapat memiliki set idaman hati.dah lawa tu,mesti makan pun berselera,hehe

    ReplyDelete
  3. salam k rohas....menarik...tertarik & cantiknya kak...tumpang cuci mata yea....

    ReplyDelete
  4. salam kak rohas..
    datang bertandang pagi2 ahad yang kurang bz..hehehe..cantik set ni akak..nanti dah dapat teko jade pun boleh jadi ibunya kan..tahniah jugak sbb dapat merembat idaman hati..bahagia kan rasanya.. ;-)

    ReplyDelete
  5. salam kak rohas..cantik lah set ni..bekenan sungguh sy tgk...bila la sy nak dpt yg mcm ni pulak..hehehe

    ReplyDelete
  6. Salam kenal kak rohas... cantiknye koleksi akak ni.

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E