My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, January 13, 2011

KOLEKSI GELAS AMBER

Salam Ceria...

N3 kali ni Rohas nak share koleksi Amber Rohas
yg dulunya dimiliki oleh MIL pada tahun 1970an.

Koleksi gelas2 Amber ni jugak ada di blog Yatt & Ezany
(seingat Rohas ler...klu blogger2 lain ada koleksi ni tp Rohas x sebut...jgn marah ya...),
tapi dlm bentuk yg berbeza.
Rohas tak mau citer panjang sbb x de idea nak menulis....
lagipun mata ni mcm dah nak tertutup sgt...

Jom kita layan gambar2nya....

Ini sahaja yg ada dlm simpanan Rohas,
set pinggan mangkuk lain Mak masih guna lagi untuk kenduri kendara.


Jug lama, tangkainya drp plastik lama & boleh dicabut2...


Hanya tinggal 5 biji gelas tinggi, banyak dah pecah....
gelas rendah pun ada jugak beberapa bijik, lupa pulak nak snap sekali....
Dah lama x guna gelas2 ni sejak dah beli gelas baru....hehehe


Tak pasti kegunaan mangkuk sampan ni
tapi Rohas rasa sesuai kalau untuk letak butter....atau sambal belacan.



Sekian, selamat menjamu mata & selamat malam....

No comments:

Post a Comment

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E