My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Tuesday, October 19, 2010

JEJAK KASIH ......SI IBU & ANAK2NYA

Salam sejahtera.....

Gumbiranya hati bila yg ditunggu dah kunjung tiba.....
dah hampir setahun hamba mencari baru kini gerangan si ibu teko menjelma.....
Syukur Alhamdulillah si ibu dah bersatu dgn anak2nya...


Pandangan gambar bunga di belakang teko.....


Close-up teko Geometriku.....


Berkumpul sebagai satu keluarga.....


Cawan2 ni adalah pemberian dari mak, tekonya aku beli dari tokeh
antik, sape lagi kalau bukan En. Eis kita....
Terima kasih byk2 pada Eis kerna dapat
melengkapkan koleksiku ini.


Walaupun bentuk Geometri ni nampak biasa saja, tapi ia unik di mataku....
lining gold, bentuk mulut yg berbiku2 & pinggan ramping maharaninya ni
buat ia nmpk cantik menawan.


Pandangan dari atas.....


Setakat aku jadi blogger dan collector ni, tak pernah lagi aku
tgk pinggan mangkuk bentuk Geometri ni.....
Ada sesape rakan blogger yg ada set lengkap koleksi ni ke?

Sekian....
sampai jumpa lagi, salam mesra.

8 comments:

  1. salam Rohas,tahniah,dah dpt set lengkap.cantik teko tu.saya punya teko bentuk lain sikit.cawan maharani jugak.ezani pun ada teko geometri ni,kami dpt dr nyonya yg sama.

    ReplyDelete
  2. salam shas....tq sudi bertandang,
    haah shas punya teko lebih cantik sikit dr yg rohas dpt ni sbb tangkai cawan & tangkai teko shas tu serupakan....dpt hat ni pun dah bersyukur...hehehe

    ReplyDelete
  3. tahniah kak rohassssss!!!!!
    saya datang bertandang nihh..bukan tak sudi..cuma malas betul nak berblog lately..kalau saya pun happy bangettt..kalau anak2nya bertemu ibunya..satu perasaan yg sukar digambarkan..hanya yang pernah mengalami akan terasa nikmatnya..hehehe..
    once again..congratsssssssssss ;-)

    ReplyDelete
  4. tq yatt....dtg berkunjung ke sini,
    mmg gumbira x terkira ni, rasa nak melompat2 pun ado....bila teko tu dah dpt dipinang, klu dah namanya rezeki mmg x kemanakan...hehehe
    thanks yatt for ur comment....:)

    ReplyDelete
  5. Hai kak Rohas, unik sekali teko n cawan maharani ituww, pewittt, tahniah kak, saya suka dengan corak bunganya tuu nampak kelasss n antikk gituww.

    ReplyDelete
  6. aina...jom kita hunting sama2...collect set geometri ni...
    tq aina sudi berkunjung ke sini, jengok2 la selalu ya :))

    ReplyDelete
  7. salam rohas..memang cantik & unik set nie..1st nampak corak sebegini..Mudah2an beranak pinaklah set nie..congrate..

    ReplyDelete
  8. thanks bro shariff....sila datang lagi :))

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E