My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Tuesday, October 12, 2010

BLUE WHITE COLLECTION - PART 1

Assalamualaikum...

Semoga rakan blogger sekelian dalam sihat sejahtera dan terima kasih
pada rakan blogger yang sudi jadi follower aku.

Selepas tengok koleksi Blue and White (BW) CMG, Welly dan rakan2 blogger yg lain, hari ni aku tergerak nak share dgn rakan blogger tentang koleksi BW aku yang tak seberapa ni....tak byk manapun...tapi bolehlah nak cuci2 mata ya.

Cawan dari Churchill

Koleksi cawan Churchill ni tak ada tekonya tapi aku dah gandingkan dgn satu2nya teko kotakku, buatan Italy yg sedondon warnanya....hehehe

....digandingkan dgn creamer Claytan yg sedondon jugak....kira adik beradik tiri la ni....

Teko Ricardo, English Pottery Italy dapat dari Teratak Rimbun.

Stamp pada belakang teko.

Pemandangan gambar pada teko kotakku.....cantikkan....

Stamp pada belakang cawan....Churchill.

Creamer Claytan ni aku ada 2 biji.....sape2 yg ada sugar pot extra boleh ler barter dgn creamer aku ni ya.......calling2 or sms jer.





Sekian, salam mesra dan selamat malam...

3 comments:

  1. rohas...cantiknya...nampaknya kita dah jadi peminat blue... he he pinggan mangkuk blue je..
    tq sudi share... cantik sangat, shima suka..terutama teko tu..so awaklah puan barunya...shima intai2 je... :)

    ReplyDelete
  2. tq shima....sudi bertandang ke umah alam maya rohas ni. sebenarnya mmg dah lama minat sgt kat koleksi blue white ni, kumpul sikit2...itupun tunggu peluang dapat beli yg murah...shima punya koleksi bw pun cantik jugak, cuma coraknya jer x sama...sama2 ler kita collect bw ni yer...hehehe

    ReplyDelete
  3. salam kenal2 rohas..dah jumpa ke sugar potnya? rasa2nya macam pernah jumpa..

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E