My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Tuesday, October 26, 2010

INDIAN TREE ~ SOVEREIGN CHINA LTD

Salam Selasa....

Semalam terima parcel dari Onie Lovely Treasures personally.
Dah lama mengidam nak set Indian Tree ni...akhirnya aku
dapat jugak......walaupun bukan
dari jenama Johnson Bros.

Bila aku lihat sendiri set ni di depan mata...speechless....
mmg cantik sangattttt......
minta maaf ya kalau aku yg perasan lebih....
tapi mmg sangat cantik dimataku.....

Layan ler gambar2 di bawah ni ya.....
untuk menceritakan kecantikan teaset ni :))


Jatuh cinta pandang pertama....bila terpandangkan
Teko IT ni, cunyerrr bentuk dia,.....


Pandangan dari muncung teko....


Pandangan bunga dari atas teko....


Set cawan....gambar bunga semua terang2,
very da clear....gold rim jugak berkilauan.


Set creamer & sugar bowl


Cop mohor di belakang piring.....Sovereign China Ltd, Stoke-On-Trent,
Made In England.





Sampai jumpa lagi.....salam mesra.

8 comments:

  1. Salam Kak Rohas,

    Cantik tea set Indian Tree ni, saya pun tgh berangan-angan nak memiliki yg made in england..mesti meletopss...hehe

    ReplyDelete
  2. salam kak rohas..
    hehehe..takpe..kalau perasan lawa..mmg lawaaaaa punnnn..teko dia mmg unik..orang lain takde gitu..tahniah akak..dah dapat pooojaaan hati..lagi tertarik lemari peranakan akak tu..mmg meletopssss..bilakah akan bertemu yang serupa..hukhuk..

    ReplyDelete
  3. salam mas,
    tq sudi bertandang....ala set IT ni ramai collector dah ada mas, akak jer baru dapat ni...5roses awk lagi meletops...klu ada lebih roger2 ler :)

    ReplyDelete
  4. salam yatt,
    tqvm yatt kerna selalu dtg ziarah akak & bg komen2 yg menaikkan semangat akak sbg collector...hehehe
    yatt pun mesti x sabor menunggu IT JB awakkan...hat tu lg meletop3....ekekek

    ReplyDelete
  5. Salam Rohas,
    Set indian tree ni takpayah cakap la memang cantik kan !! hehe..memula aida takberapa berkenan jugak tapi bile makin lama makim tengok makin nampak keayuan die kan.. aida takde la teaset tapi ada la satu tureen dgn mangkuk je..nanti aida kongsi koleksi aida yg takseberapa tu..hehe..teaset rohas tu memannggg cun !

    ReplyDelete
  6. salam aida,
    tq for coming...mula2 x minat ya?? sama ler kita..dulu mmg x minat, dlm hati leh ckp bunga apa ntah ni...pastu tgk byk plak org jual hg ler terpandangkan si teko ni....terus rembat...insya'Allah klu ada rezeki boleh tmbh lagi koleksi....hehehe

    ReplyDelete
  7. salam rohas,
    ingatkan dari satu keturunan, banyak keturunan juga ya..tapi hijau dia memang cantik... jgan shima jatuh cinta cukup,,tak dapat sesiapa nak tolong.. :)

    ReplyDelete
  8. salam shima,
    tq ya sudi dtg....mmg IT ni byk brand, dulu rohas pun x tau jugak, asal nmpk bunga sama jer ingat dr co. yg sama...sejak dah jd collector ni...tau ler serba sikit psl brand pgn mgk ni...klu shima jatuh cinta pun apa salahnya :))

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E