My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Sunday, October 17, 2010

BLUE WHITE COLLECTION - PART II

Assalamualaikum....

Sepertimana yg kujanjikan koleksi Blue White aku ni ada kesinambungannya.

Kalau minggu lepas aku tunjuk koleksi cawan teko,
so malam ni aku nak share koleksi pinggan2nya pulak....
pun adik beradik tiri jugak.....
tapi yg penting sedondon....hehehe
Pinggan & mangkuk, buatan Malaysia tapi design di Japan, stamp di belakang pinggan tertulis NITSUKO.



Pinggan2 ni mengingatkan aku pada nostalgia lama,
masa aku baru tukar kerja ke-2, pada tahun 1993,
kebetulan di sebelah ofis tu ada kedai jual pinggan mangkuk direct selling,
aku rembat 2 set....tapi byk dah pecah...
yg tinggal hanya pinggan2 makan jer,
cawan, piring semua dah tak ada.
Pinggan2 ni pun dah hampir retak 1000.


Piring ni walaupun keluaran Claytan...tapi aku suka
scenery Windmill tu,
corak bunga di tepi pinggan still sama
dengan pinggan makan Nitsuko.




Salam mesra.....sampai jumpa lagi!

2 comments:

  1. Salam Rohas,
    awahhh...mmg meletops lah koleksi BW Rohas...saya tak ada simpan BW kecuali JB yg dapat dari mak Ngah saya tu...

    ReplyDelete
  2. salam k azah....
    tq sudi bertandang...saya collect sikit2 kak, itupun agak susah nak dpt yg sama kaler...dark blue, collect yg mampu milik jer...:))

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E