My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Sunday, April 25, 2010

MY BLUE ICE....

Salam,

~ Mudah Thrifting ~

Aku bukanlah seorang yang banyak masa untuk 'hunting' kedai apeks ataupun pergi ke bazar antik seperti di Amcorp ataupun MAEP. Senang kata aku ni "weekend housewife". Walaupun aku cuti on the weekend tapi sibuk menguruskan makan pakai anak2 & hubby dan pada waktu itu jugalah ada bazar antik. So, memang aku tak ada masa nak pegi bazar antik ni walaupun sekejap. Kalau ada sikit masapun, aku dah terkejar2 nak siapkan apa yang patut untuk bersama family. Maklum le anak2 aku semuanya ada kat rumah on weekend jer, waktu ini ler we all get together. Percaya tak korang....sejak aku jadi blogger antik ni, baru sekali aku pegi Amcorp & MAEP. Oh! ada sekali lagi pergi MAEP last weekend itupun dengan hubby sebab nak jumpa Nannie untuk collect barang. Sekejap jer....hubby buru2 nak balik sebab dia belum lunch lagi.
Walaupun aku tak dapat pegi kedai apeks, Amcorp ataupun bazar antik......tapi aku selalu hunting kat mudah.my jer...senang dan mudah. Kat mudah jugak aku kenal dengan silent reader "Y" aka Suzie. Kadang2 dapat barang best jugak....macam apa yang aku nak n3 ni...

Gelas2 berkaki blue ice ni aku beli kat mudah.my harganya murah jer....lepas add postage pun still berbaloi2 membelinya. Very happy masa aku tau dr seller yg gelas2 ni still available.....rasa nak melompat pun ada. Sebab apa aku happy tau....sebenarnya dah lama ushar2 gelas ni kat blog2 seller antik tapi yg cantik2 sumer dah kena rembat dulu (biasa le aku ni mmg selalu tertinggal keretapi.... hehehe), pastu hat kaler blue ni memang belum ada orang jual lagi (kalau tak silap aku ler.....kalau silap sori ya...). Dah rezeki aku nak dapat si blue ice ni.....
Korang layan gambar eiks.....

My blue glass dah digandingkan dengan koleksi blue Spode......dan China porceline.

Sekian saja untuk kali ini....jumpa lagi, wassalam.

8 comments:

  1. Salaam rohas,

    cantiknya blue spode tuuu..I like :-)

    ReplyDelete
  2. Salam kak..
    gelas biru berkaki tu mengimbau nostalgia beraya masa kecik2 dulu. Dulu2 masa raya je kita dapat minum oren atau sirap dalam gelas2 yg cantik....

    ReplyDelete
  3. salam kak rohas..
    adusssssss..cantekkk bangetttt gelas kaki biru tu..betul ler ckp akak..jarang nak jumpa..ishhhh2 lawaa!!..
    spode tu pun lawaaa..tapi mata lebih dok usha2 gelas2 cun tu..hehehehe... ;-)

    ReplyDelete
  4. salam salmi,
    tq sudi singgah ya....koleksi spode ni mmg cantik & ramai peminatnya. koleksi salmipun cantik2 jugakkan. :)

    ReplyDelete
  5. salam ryana,
    thanks ya singgah...dulu2 time akak raya susah nak dpt minum pakai gelas ni. rasanya mak2 kita x bagi pakai gelas cantik ni...takut pecah! maklum ler budak2 lagikan...:))

    ReplyDelete
  6. salam yatt,
    bukan yatt sorang jer yg ckp gelas tu cantik...mmg ramai yg berkenan. dulu akak kenan kaler pink zulkis jual tp lum masuk blog siang2 org dah rembat. skrg ni terjumpa lak kaler biru...mmg rezeki akak...cuma jugnya jer lum jumpa lagi...yg ada jual kat blog nannie & ezany tu kaler dia lari sikit la....tgh mencari ni...:))

    ReplyDelete
  7. hehe...memang yang kaler pink tu dah jual kat Nyna. Memang rare dan lawa. Ni akak dah dpt kaler biru ni ok...cantik. Jenis ni memang susah nak carik. Corak grid embossed.

    Tunggu tengah bulan ni ada barang banyak masuk.

    ReplyDelete
  8. salam zul,
    eh! awk ingat lagi ya awk jual gelas pink tu....now hati dah terubat sbb dpt si biru ni...
    dah lama x pegi MAEP...klu akak pegi akak cari zul ya...:))

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E