My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Friday, March 11, 2011

VCRku Yang Seciput........

Assalamualaikum & Salam Hujung Minggu.

Today n3.... Rohas nak berkongsi kegembiraan yang tak terhingga
bila akhirnya penantian Rohas selama 2 tahun dah hampir
ke penghujungnya. Maklum ler Rohas ni mmemang selalu ketinggalan
train....

Minggu lepas....Rohas hunting di Amcorp dan
terjumpa ler dengan cawan2 VCR yg memang Rohas cari2
selama ini.

Jom ler tengok koleksi VCR Rohas yg seciput ni....


6 biji cawan2 VCR.....Made in Japan.
Suka dengan cawan ML ni, tangkainya cantik terbentuk,
bibir cawan pun berlekuk2.


Teko bulat VCR jauh datangnya ni.......dapat dari Pn. Nur Salam Sarawak....,
Made in China.
Kiranya ni ibu tiri dan anak2 tiri ler.....walaupun dengan keluarga tiri,
nampak mereka serasi bersama.


Bunga VCR pada teko.


Bunga VCR pada cawan.


Oleh kerana buatan dr negara yg berlainan, kaler bunga ada sedikit perbezaan.
Tapi tak kisah sgt ler tu.....yg penting Rohas dah dapat cawan2nya.



Now....tinggal cari piring2nya saja......entah bila la agaknya nak dapat.



Sekian dulu, selamat berhujung minggu dan salam ceria.

2 comments:

  1. Salam ana..walau seciput..janji ada jgn x de..tapi cawan tu mmg cantik kan..sbb N pun ada yg sama tapi cuma 4 biji je..beli dgn kak tun..kalau rohas jumpa piring jgn lupa N ye..nak 6..n cawan tu kalau ada pun nak..hehe..
    tapi set lain ana ada byak n meletops pun kan..suka tgok..hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah kerana berjaya mengumpulkan bunga VCR ni...slow-slow tapi akhirnya tertunai juga kan... dalam mengumpul PML ni kena banyak sabar dan kita kana redha dgn rezeki yang Allah janjikan... adakala dah depan mata tapi kalau bukan rezeki kita, bukan milik kita jua...adakala tak sangka-sangka tetiba jadi milik kita...mmg semua itu Allah yang tentukan..kita tak boleh tamak dan PHD dgn collectors yang lain...
    tetapi seronok di FB melihat adik2 collectors baru2 ni usik mengusik sesama sendiri...padahal tak pernah kenal pun tetapi kita boleh rapat seakan-akan sudah kenal lama..itulah dunia PML menyatukan kita semua...

    Koleksi Kak ROhas mmg marbelesss...meletopss semuanya...terutama yang dari England...semua cantik2...

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E