My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, March 3, 2011

Ansley Blue Vintage

Assalam.

Semoga rakan blogger semua sihat2 & ceria2 selalu.


Anda terpana & terpesona?
Kalau anda tidak x mengapa....
sbb ini mmg taste Rohas....ros & biru.
Rohas terpesona dengan kecantikannya dan kebiruannya.

Jom kita share tengok koleksi Rohas ni ....
Rakan blogger jangan jemu pulak ya....
asyik2 biru jerkan si Rohas nih....he3
Dah minat...nak wat camnakan.....


Teaset for 4 ni Rohas dapat dari Mona EnglishVintages,
bukan dapat free tau.....beli ler.
Bunga ros yg ada di dalam cawan tuh buat Rohas tertawan.
Kalernya biru turkoish yg sangat lembut.


Teaset ni buatan England, jenama Ansley....kat stamp dia ada tulis Est. 1775,
so kiranya lama la nikan......


Tekonya cun sgt dimataku....
Walaupun kalernya polos tanpa bunga tapi ada design berlekuk2....
itu yang buat Rohas suka.


Gold rim-nya pun cantik bersinar2....


Bunga ros sekuntum.....mmg my fav...


Teaset ni sesuai untuk hidangan petang bagi 4 orang,
1 teko, 4 cawan & piring, sugar pot, creamer
dan 4 biji piring kuih.




Sekian dulu.....selamat menjamu mata & salam sayang.

1 comment:

  1. rohas, cun,,biru memang menawan, macam2 tone color ya..memang penyerinya, sekuntum bunga ros tu,,cantik

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E