My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Tuesday, June 29, 2010

TEKO ANTIK EG.....

Salam......
Malam ni aku nak share hadiah EG yang aku terima dari partner
Kak Intan dari Jariintanku.
Aku dah terima hadiah ni dari Kak Intan last week tapi mlm ni
baru dapat buat n3, sori ya Kak Intan.
Terima kasih banyak2 pada Kak Intan
kerna bagi aku teko antik yang rare ni.....aku suka sangat.

Actually aku terima 2 hadiah EG....teko dan 1 lagi barang perhiasan yg
agak unik tapi aku tak display kat sini atas amanah Kak Intan.
Biarlah rahsia.....antara aku dan Kak Intan je.
So...korang tengok kotaknya aje la ya......
Terima kasih pada penganjur EG...Pn. Ieja,
my 1st partner Kak Intan
& 2nd partner MrsNor
Semoga persahabatan kita berkekalan hendaknya.
Salam mesra & salam sayang.

Monday, June 28, 2010

KELLY'S GA.......LUMAYAN!!!

Salam,

Sejak 2 3 minggu ni mmg aku bz sangat....bz dgn family sendiri, pastu attend wedding yang x habis2 di Seremban sebelah my hubby family.

Actually ada a few n3 yang aku kena buat especially n3 EG.....barang dah terima dari Kak Intan minggu lepas tapi sbb aku belum snap lagi, so aku buat n3 Kelly dulu.

Pagi kelmarin sempat jugak aku wat blog walking.....tu yg terserempak dgn blog Kelly dan ternampaklah GA ni. Kelly ni pemurah....selalu bagi gift pada pengunjung blog. Aku jer yang terlambat.....org lain sumer dah jadi follower Kelly, so akupun cepat2 jadi follower dia, bagi komen dan link terus ke blog aku.
Blog Kelly ni best....sbb selain dari kisah pinggan mangkuk, ada jugak citer aktiviti lasak dan aktiviti masak2.
Jom kita tengok hadiah2 best GA Kelly ni.....

Hadiah pertama :
Set Ros Hitam ( Teko & 6 cawan + piring ) - aku suka ros hitam ni....
Piring bujur bunga kangkung & ros merah putih OC

Hadiah kedua :
Set Ros warna-warni ( Teko & 6 cawan + piring )
Pinggan bujur ( 2 )

Hadiah ketiga :
Set ceramic ( Teko & 4 cawan + piring )
Teko sakura - idaman hati ni....:)
Piring bulat ( ros pink )

N3 dah buat, harap2 dapat....hehehe

Wednesday, June 16, 2010

ROS MEKAR.....PUJAAN HATI

Assalamualaikum
& salam ceria.....

Very short n3 tonite.....sbb aku pun x de byk koleksi twin roses ni, baru jer nak mula collect.

Sebiji teko gemuk dan sebiji pinggan makan mak punya.
Masa kecik2 dulu aku makan pakai pinggan ni tapi sayang banyak dah pecah, tinggal la sebiji ni.


Cawan mini beli dengan Nannie, comei lote saiznya.....cute sangat.





Sekian dulu, salam sayang dan selamat malam.

Monday, June 14, 2010

TAG...dr Adik Ezany

Salam Isnin....
Pertama sekali ucapan terima kasih yang tak terhingga pada yg sudi jadi follower akak & rakan2 (x kira la blogger ataupun silent reader) yg sudi singgah ke TERATAK ROHAS yg tak seberapanya ni...
Thanks again to Adik Ezany yg sudi tag akak ya!
cute sangat stamp ni.....akak suka :)

Ok, jom kita mulai.....

sekarang ni saya nak bawak anda jawab semua soalan-soalan yang di ajukan...:~
1. Apa yang bermain difikiran you all sekarang ?
nak beli almari antik lagi, tak cukup dah nak letak pinggan mangkuk antik......hahahha...

2. Apakah nama samaran you all ?
x de nama samaran pun, cukup la ROHAS.......

3. Berikan 3 orang yang you all sayang ?
1) my hubby
2) my children
3) my family
4. Panggilan untuk si dia
sayanggggg.......hahahhaha

5. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa
rumah besar yg ada byk perabot antik & byk pinggan mangkuk antik......hehehhe

6. Blog mana yang you all suka visit ?
semua blog yg ada kaitan dengan pinggan mangkuk.....hehehe

7. Tag kan kepada 15 blogger you all
AJMAH
KHATY D'CLASSIC SHOPPE
NANNIE - My Passion
SHAS - Warisan Bonda
HANIS - hainishaimigaleriantik
MRSNOR - Hobi & Kehidupan
HANIM - haz'scottagecharm
AINA - Warisan Nenek
WELLY - Sukajadi Corner
KAK INTAN - Jari Intanku
IEJA COTTAGE
NUR - Pondok Nur Salam
RAFIDAHMS
CA - casaomaantique
MONA UK - Englishvintage

List blog ni saya pilih yg saya rasa belum kena tag lagi, kalau tersilap mintak maaf ya....
Salam Sayang......

Monday, June 7, 2010

SUNSHINE.....dah berkembang di Teratakku

Salam.....

N3 kali ni aku nak share dengan rakan blogger semua koleksi Mekin Sunshine "Autum Flower" yang sekarang ni dah berkembang di teratakku. Aku rasa ramai jugak rakan blogger yang dah ada koleksi ni sedangkan aku baru nak collect.

Dalam banyak2 bunga mekin Sunshine ni, design bunga ni yang paling aku berkenan....

Teko ni cun sangat....perfect....pada pandangan mata aku ler....

Pinggan bujur keluaran Flag & Crown....tapi bunganya hampir sama

Cop mohor di belakang pinggan

Ini saja koleksi mekin Sunshine aku, harap2 akan datang dapat le aku buat n3 ibu tureen & anak2nya.....:)

Sekian, salam ceria.
54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E