My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Friday, December 17, 2010

TUREEN ROSA CINDERELLA

Salam Sabtu.
Rohas nak cerita sikit kisah si Tureen Rosa Cinderella ni.
Masa dapat beli tureen ni suka sangat, senyum manjang
sampai ke telinga.
Rasa macam dapat emas jer....
Rohas ni suka layan mudah.com, kalau 1 hari tak layan mcm
tak sempurna hidup ni, maklum ler sebelum2 ni pun ada
dapat brg2 best kat mudah.com.
Kadang2 kita boleh dapat barang tu dengan harga yg
berbaloi3.....
Satu petang (masa tu dah nak Maghrib)...layan mudah.com
dulu atas katil...hehehe. Buka ler page yg dah lepas2
sbb Rohas dah tertinggal 4 5 hari. Tup...tup ternampak lah
si tureen ni & anak2nya sekali. Terus jer tangan ni mendail no
si empunya tureen. Memang tuah Rohas ler nak
simpan tureen Cinderella ni, nego sikit, terus close deal.
Dulu dah terlepas dengan Ajmah...tp orang kata kalau dah rezeki,
mmg tak kemanakan....
Dalam melayari kehidupan sebagai collector ni, kita kena byk
bersabar, kadang2 kita tak terduga akan dapat sesuatu yg tak
disangka2 dengan harga yang murah....

Jom kitya layan tureen Cinderella ni....
Suka sangat pada pemegangnnya di bahagian penutup tu.

Itu yg buat dia nmpk cantik sangat.....


Pandangan tureen dr pandangan atas.



Tureen di bahagian dalam.
Masa terima tureen ni mmg Rohas puas hati sbb kondisinya
mmg nampak macam baru.



Ini pulak anak2nya....brand serupa fr England jugak.
Dapat mangkuk bubur yg sama ni mmg best sbb kalau

makan bubur kacang isi dalam mangkuk bubur ni

sekali dgn tureennya untuk tambahan buburnya.

Orang kata tu sedondon ler....hehehe

Cop mohor di belakang tureen.


Sekian dulu....selamat berhari minggu.


9 comments:

  1. salam kak rohas...

    bestnya dapat barang yang kita takk terduga kan...cantik tureen tu..berapa rm akak dapt kat mudah.com tu...mahal x?...sya nih x reti sangat nak beli kat mudah.com...kena register dulu erk?..apa pun tahniah kak...:)

    ReplyDelete
  2. salam sya...
    thx sudi singgah ziarah. mmg seronok klu dpt brg yg kita sukakan. beli brg kat mudah sama mcm beli brg online, tk perlu register pun. tureen ni dpt dgn rega yg kira murah ler klu compare dgn org jual kat blog :))

    ReplyDelete
  3. salam k rohas
    memang rezeki namanya tu.... tahniah..bestkan dah bertambah sipolos merah jambu yang menawan

    ReplyDelete
  4. Salam kak rohas,

    cantik tureen pink tu, suka kat bahagian tepi dia yg berbiku2. Saya pun baru nak berjinak2 dengan set yg polos2 ni. Memang cantik bila dah tengok sendirikan.

    ReplyDelete
  5. salam shima,
    thx....setiap org itu ada rezekinya msg2kan. mmg seronok sgt masa dpt tureen ni, sbb bkn tureen yg biasa2, terus dpt cinderella...x sangka dpt collect hat ni :))

    salam mas,
    cantikkn tureen cinderella ni...biku2 tu yg buat dia special...hehehe.

    ReplyDelete
  6. wahh cunnnyaa..rasa2nya itu sugar bowl..tapi sapa ada kesah, suka kita lah nak buat mangkuk bubur ke, mangkuk makan cendol pun cun juga tuu...

    ReplyDelete
  7. salam CMG,
    thx sudi ziarah. akk x kisah pun org kata itu mgk gula ke mgk apa, yg ptg mgk tu mmg best klu mkn bubur, & segala mcm puding berkuah.cun sgttt....sila singgah selalu ya :)

    ReplyDelete
  8. Salam Ana....cantek lah tureen tu...Kak Intan pun suka tengok

    ReplyDelete
  9. salam kak intan,
    klu dah namanya tureen, mmg cantik2 kak intan, tp rohas collect yg berkenan jer...
    thx ya sudi ziarah :)

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E