My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, December 30, 2010

Hasil Rembatan Di Loken

Salam ceria buat rakan2 blogger.

Selamat menyambut Tahun Baru 2011,
semoga kita semua sukses dlm pencarian melengkapkan
koleksi masing2 dengan cara sihat & berhemah.

Malam ni Rohas nak share hasil rembatan
di pasar antik Loken @ Memory Lane Ipoh tempohari.
Kiranya ini adalah hasil rembatan penutup tahun 2010 yg terbaik & berbaloi2.

Jom tengok apa yg Rohas rembat....


Teko Aladin Seashell & cawan 2 roses Japan beli dr kedai Lily di Loken.
Kremer Aladin Pokok Kelapak dapat dgn harga yg mmg berbaloi3,
puas hati sangat dpt hunting dengan harga yg rendah.


Cawan2 & piring 'meakin rosa' beli dr Ezany.
Kalernya mmg ngam dgn teko rosa Rohas.


Pencarian Tiffin Biru ni mmg Rohas idam2kan dari dulu lagi.
Semenjak terlihat tiffin ni di blog Yatt & Aida,
Rohas terus jatuh cinta, kebetulan Rohas mmg suka dengan kaler biru.

Tapi penemuan tiffin ni di Loken mmg tak dijangkakan.
Setelah puas tawar-menawar, akhirnya close deal jugak.
Kalau hati dh suka....berapapun harganya kurembat jua.
Tapi harga yg Rohas dapat ni rasanya mmg berpatutan.
Suka sangat2 bila dpt bawak balik tiffin ni,
senyum memanjang sampai ke rumah....hehehe.


Sebenarnya ada lagi PML yg Rohas rembat di Loken & dr. Ezany
tp yang itu Rohas rasa nak buat n3 khas untuk koleksi jade.
So, rakan2 nantikan n3 yg seterusnya ya.

Sekian dulu, SELAMAT TAHUN BARU 2011...
& have a nice weekend....


6 comments:

  1. salam..
    seronoknya dapat hunting kat loken dan dapat pulak barangan yg dihajati..
    selamat menyambut tahun 2011 smg lebih sukses mengumpul koleksi yg kita minati..

    ReplyDelete
  2. salam k rohas, bestnya, dapat barang berbaloi... he he, sekarang pun shima suka jade juga... jom nanti kita share ya.... caiyok

    ReplyDelete
  3. salam k aton,
    tq sudi ziarah...hunting kat loken mmg best sgt, rasa x puas mcm nak pegi lagi jer....klu la dekat...hehehe

    ReplyDelete
  4. salam shima,
    tq sudi dtg ke teratak k rohas, mmg happykan klu dpt hunting benda yg kita suka...skrg ni akk tgh collect jade & sunshine...masih hunting lg...nnt kita share sama2 ya :)

    ReplyDelete
  5. Salam kak rohas,
    saya pun terringin nak ke loken tu...dapat gi sekali pun oklahkan, buat lepas kempunan...tengok mcm banyak barang pml je kat situ...akak mesti borong yerr..

    ReplyDelete
  6. salam mas,
    sbb akk teringin nk ke loken la akk proposed hubby pegi ke LWOT tp niat akk yg sebenarnya nk ke loken...yg ptg anak2 happy, akk pun happy dpt hunting PML...mas pun boleh proposed kat hubby mas mcm tu.....hehehe

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E