My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Monday, March 8, 2010

Pelita..oh..Pelita..Hiasan Atas Almari Antik

Salam.....
Today aku nak wat n3 pasal almari antik aku lagi.....harap blogger sumer jangan bosan eiks!....:))
Actually apa yg aku nak tunjuk ni ialah.....hiasan yang ada di atas almari tu....rasanya dulu aku tak tunjuk lagi apa yang aku letakkan di atas almari tu.....so, layan le gambarnya.....



2 bekas bunga tembaga tu mak aku punya.......tq mak, sayang mak.......
Aku memang minat collect brg2 tembaga ni....sbb kiranya aku ni penyambung warisan mak aku yg ada simpan brg2 tembaga dulu. Skrg ni dah menurun kat aku. Koleksi sudu tembaga ni aku dapatkan jauh nun di utara dr seorang peniaga antik. Kiranya dah byk jugak le aku beli brg tembaga dr dia.
Aku suka sgt bila dpt benda ni......x sangka rezeki aku nak simpan benda ni.....sbb dah lama dia display kat blog, baru skrg aku tergerak nak memilikinya.....
Tunggu brg2 tembaga aku Part II........

Ini sebahagian koleksi pelita yang aku ada......x byk manapun, aku collect yg mana berkenan jer....suka sangat dgn pelita aladin tu.....

6 comments:

  1. salam ana,nice collections..shariff minat betul dgn almari antik tue..,penuh dgn nostalgia..Cantik2 brgan tembaga & pelita.Teruskan usaha ana.

    ReplyDelete
  2. salam...thks singgah ziarah blog yg x seberapanya ni...collect brg tembaga ni penyambung warisan keluarga...

    ReplyDelete
  3. salam roha ke kak roha ye..hehehe..
    cantik2 pelita akak..saya cuma da sikit2..jangan kan tidak ..hehe..barang tembaga saya minat jugak..tapi rasa2nya nak start dengan tepak sireh dulu kot kan..almaklumlahh..harga sekarang pun boleh tahan..apapun cantekkk cutlery tembaga tu kan..thumbsup sis!

    ReplyDelete
  4. salam...waaala cantik2 pelita tu..

    http://idacottage.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam ida, thks dtg ziarah...rasanya pelita awk lg byk & cun2 belaka. sy punya sikit jer... :)

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E