My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Friday, March 5, 2010

Koleksi Warisan Mak lagi......

Salam Jumaat....Hari ni aku teringin nak wat n3 pasal cawan corak geometri yang aku ada, itupun aku ambil dari mak masa cuti raya cina kelmarin. Tapi sayang tak ada teko, mak kata tekonya dah pecah.....Insya'Allah kalau ada rezeki esok lusa pasti anak2nya bersatu dengan ibu mereka.
.....layan gambar ya!



Ini pulak piring dodol....orang dulu2 letak dodol atau kuih raya masa hari raya....

6 comments:

  1. salam..alahai,saya ada teko,tapi takdak cawan.jadilah,tengok rupa cawan di sini.cantik gak ye cawannya

    ReplyDelete
  2. salam shas, tq singgah teratak akak....
    sygnya... kita ni msg2 kekurangan, tp x leh nak let go sbb mak punya koleksi, kena simpan ni...akak dah tgk teko ezany punya tp dia pun koleksi sendiri..pelan2 lama2 tu jumpa la tu...

    ReplyDelete
  3. salam roha..
    cantikkkk cawan2 maharani tu kan..sukaa tengok.. ;)

    ReplyDelete
  4. w'salam yatt,
    cawan tu cantik tang mulut dia yg berliku2 emas tu....thks sudi singgah.

    ReplyDelete
  5. salam ana...
    salam ziarah dan singgah follow kat sini..tgok koleksi yg menawan belaka...aduhaiii..

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan NJ...thks sudi singgah blog sy. koleksi awk pun mengancam jugak...:)

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E