My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Sunday, November 14, 2010

TWIN ROSESKU.....Dah Membiak

Salam Ahad
Semoga para blogger sekelian riang gembira berhujung minggu bersama keluarga tercinta.

Orang kata tak kenal maka tak cinta....dah kenal terus melekat...hehehe...
Macam tu lah pemburuan aku mencari si Twin Roses ni....
nak hunting di kedai Apeks mmg tak berkesempatan....
disebabkan kekekangan masa, so aku hunting jer di alam maya ni,
jimat masa sikit.
Inilah untungnya kita berblog2 ni....
menambahkan rakan taulan dan menambahkan koleksi yang sedia ada.

Rohas tak nak ambil masa panjang berceloteh....
layan jer gambar2 Twin Roses pujaan hatiku ini.



Sebelum ni koleksi Twin Roses ni cuma ada sebiji pinggan makan, teko bulat &
4 set cawan mini. Kalau nak tgk n3 lama...boleh ler klik sini ya.


Cawan kopi tiam.....walaupun repro, boleh ler tokok tambah, daripada tak adakan.....
Masih menunggu cawan MJ....entah bila la nak dapat.....

Dulu seorang, sekarang berdua.....


Mangkuk bubur ni mmg cun sangat.....5 biji dapat dr Ezany.
Aku pun dah gunakan untuk makan bubur....mmg best, cantik pulak tu.

Teko Aladin pun dr Ezany jugak.



Piring kuih leper pun dapat 5 biji....mmg berbaloi2 dapat simpan Twin Roses ni,
cantik sangat dimataku.


Sekian dulu, selamat malam & salam mesra.

10 comments:

  1. Salam,ada ye cawan kopitiam twinrose.okeylah tu,agaknya Rohas sorang je ada.amacam makan bubur dlm mgkuk twin,rasa makin sedap ke,hehehe...sayapun ada sebiji,besar sikit,buat makan laksa.sambil menyuap,sambil belek cik twin,hehehe..

    ReplyDelete
  2. cantik la cawan kopitiam tu kak...sy rasa tu bkn repro....mmg betul2 lama cawan tu...akak ada xtra x??

    ReplyDelete
  3. salam kak rohas..
    wahhhh..akhirnya keluar itu kopitiam..kalernya terang sekali..saya pun rasa tu bukan repro..ingatkan sama mcm cawan repro saya mcm kita ym dulu..cawan repro vcr saya kalernya malap & printnya tak bape kemas..kalau tgk cop & kaler maybe tau..ada jugak cawan lama tapi buatannya tak bape kemas esp cawan kopitiam eg kekwa hitam..ok ler tu akak..cantik jugak & yang penting ada gak cawan twin roses..bukan senang nak dadat tu..hehe..

    ReplyDelete
  4. tahniah....koleksi semakin bertambah....cawan kopitiam tu cantik...jarang nak nampak..

    ReplyDelete
  5. betul tu...mmg bukan repro..klu repro kalernye lbh malap dan bunganya mst x sama mcm bunga yg lama..tp cawan kopitiam akak tu mmg sama mcm bunga yg lama...terang...hehe

    ReplyDelete
  6. terima kasih pd semua yg sudi ziarah & beri komen,

    shas: mmg seronok dpt mgk bubur ni sbb sy selalu msk bubur kacang utk hubby, smbl mkn tgk bunga cantik...hehehe

    ezany: tqvm zany...tanpa awk x lengkap ler koleksi twin roses akak. cwn kopi tiam tu x de xtra ler dik...itupun last kopek beli from kawan ieja....

    yatt: cawan tu akk rasa repro sbb blkg dia x de stamp pun & printing pd bunga tu very2 poor, tone kaler bunga pun dah lari ...klu tgk in real mmg nmpk jelas comot pd printing tu....tp x kesemuanya ada 2 ketui yg akk not satisfied...apa2 pun akk simpan jugak ler...

    dijah : tqvm sudi jengah2 yer....:)

    ReplyDelete
  7. Ohhh...hati ku terguris kembali, terkopek plaster dia...bila nampak aladin twin roses tuuu..wahh, terus ni terbayang si zany..arghh zanyy sampai hati koo, menghancurkan impian ku...hahahaha, sah kena makan ubat penenang jiwa pas ni...

    ReplyDelete
  8. Salam kak rohas,

    Dah banyak koleksi twin roses akak, sy pun suka cawan kopitiam tu, bunga dia nampak menyerlah betul...beruntung akak.

    ReplyDelete
  9. CMG : x pyh mkn ubat penenang...amik ubat tido terus x de ler asyik terbyg2 teko aladin tu....hehehe (gurau jer...) sabor ler esok2 mesti dpt punya tu...

    Mas : tq mas dtg ziarah, bunga TR ni mmg yg plg ayu sekali, pandang berkali2 pun x jemu...:)

    ReplyDelete
  10. aduuhhh..sadisssnye ku dgr abg mat...agak2, besar mana la luke yg terguris tu?? ada sebesar penutp tureen 10" x?? ahakkksss..abg mat, nti le sy cri lg kot2 ada twin ros tu..nyonya pun skng dah nak pencen, duk jaga cicit kat umah, dah tua...hahaha

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E