My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, July 15, 2010

KANGKUNG.....OH.....KANGKUNG

Assalamualaikum....
Salam ceria petang Khamis.....dah lama tak bern3 ni, kiranya kes malas benor la ni...dah bersawang dah Teratak Rohas ni. Jom kita share apa yang aku ada....
N3 aku kali ni pasal Kangkungku yang dah membiak, terbaru Senduk Kangkung yang memang hot....Aku suka sangat bila dapat 2 senduk ni dengan harga yang memang berbaloi3....sebab aku pernah tanya harga senduk ni kat MAHA RM80, kurang sikit pun x boleh...demand tinggi katanya. Memangpun senduk ni susah nak dapat. Layan la gambar2 Kangkung ni ya....

Ini koleksi gambar lama, sewaktu almari antikku baru dapat...kiranya ni nak masuk rumah baru ler....tengok le Senduk Kangkung tu ...dulu x berteman, kini dah berteman dah....

Tureen2 ni dah lama ada dulu.....saja ulang tayang bagi korang gerammm.....hehehe (gurau jer...)


Mangkuk Dara kot.....sesuai letak ikan goreng.....tangkapan terbaru jugak ni....

Mangkuk Nasi....besar sangat, baru jugak......


Teko Aladin bunga besar dapat kat Beranang.....murah sbb masa beli tu x de tutupnya...

Teko Aladin bergandingan dengan Teko Siku

Koleksi teko2 Kangkungku.....setakat ni la


Sekian, selamat menjamu mata dan selamat malam.....daaaa.

8 comments:

  1. salam kak
    ya amponnnnnnnnnnn himpunan BK akak..mmg cun lah..sy pon x der lagi senduk tuh..mmg mencari..dolu2 pon sya ade tanya..cam akak jg..rm 80 satu..terkoxuttttttttttt jantung....huhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. salam k Rohas , cantik senduk kgkg tu kak saya pn belum ada dulu ada kawan offer rm30 sebiji tapi x mau beli skrg bila cari balik harga pya dh lain . Jom singgah dan link dengan blog antik baru saya http://nannie.jauhariku.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. salam kak rohas..
    saya pun dulu beli senduk BK ngan kak khaty..harga pun berbaloi2 jika dibandingkan dengan amcorp or MAHA..dalam banyak2 BK..saya still mencari bekas telur & cawan teh cina yang berpenutup..pencarianku pun belum berakhir..hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  4. salam..hari tu dekat 100 biji saya jual senduk kangkung ni dgn harga RM25 satu, beli byk ada lgi diskaun...heheh laku mcm goreng pisang panas, saya pun hya simpan 2 aja sebagai koleksi..sekarang susah dah nak dpt dgn harga murah..

    ReplyDelete
  5. salam kak Rohas,wah dah banyak betul koleksi kangkung akak.Tahniah ye.Jom kak kita sama sama cari sugarbowl n creamernye yang tak tau bila nak jumpa.

    ReplyDelete
  6. salam kak rohas, tq sudi follow zaza..zaza follow akak jugak ni, kita tukar2 link yer kak.. byk betul koleksi kangkung akak..zaza pun minat gak, baru nak kumpul2.. ada la skit2 kak.. :-)

    ReplyDelete
  7. Wah, akak rajin ke branang yer. Saya dah lama tak ke sana. Apa khabar agaknya abg Lan.

    ReplyDelete
  8. salam chemp, nannie, yatt, khaty, aina, zaza, zulkis...& semuanya yg sudi singgah ke sini....
    terima kasih atas semua komen2 yg diberikan...appreciate sgt kat korang kerna sudi share info2 pgn mgk antik....sama2 la kita hunting koleksi2 antik yg x cukup lagi ni ya......hehehehe

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E