My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Saturday, November 2, 2013

Blue Willow Yang Ohsem

Assalamualaikum.

Sudah lama Rohas tak update citer pasal PML. 
Bukan tak mahu tp sekarang ni dh lama tak membeli PML, 
jadinya tak ada la benda yg nak tunjuk & cerita. 
Kalau asyik2 PML yg sama jer pun orang jemu pulak nak tengokkan.....

Seperti yg pernah Rohas katakan dulu yg Rohas akan update 
PML Blue Willow, nah sekarang rasanya dah hampir lengkap 
koleksi BW ni, sebab tu la ada cerita pasal PML. 
Rasanya kalau koleksi transferware ni BW biru saja ler yg 
Rohas collect. Merah ke hijau ke, kaler lain tak terfikir lg nak collect. 
Biru itu paling menawan dimataku. 

Susah jugak nak collect koleksi BW ni menjadi lengkap seperti sekarang, 
kena ambil masa lama dan rajin buka fb sbb kalau yg biru2 ni mmg ramai 
peminatnya. Koleksi Rohas ada yg local made dan juga England made.
Walaupun local made tp birunya lebih terang dari yg England made. 
Buatan local made pun tak byk bezanya, lg elok sbb baru dr. kilang. 
Tak kisah ler local or oberc punya yang penting Rohas suka.

Banyak pula Rohas membebel, jom ler tengok gambar2nya,
V
V
v
v
v



 Teko kiri & tengah England made, manakala yg kanan local made. 
Nampakkan biru local made lebih terang lg kalernya. Bentuk teko pun berbeza.

 Oval Plate baru dapat, 14" panjang. Puas hati, boleh letak lauk banyak...

 Cawan design local made.

 Gambar di bhgn belakang cawan.

 Cawan England made, birunya agak kusam.

 Blue Windmill Clog ini pun nak interframe jugak :))


 Mug BW cukup untuk 6 orang. Susah nak dapat mug ni, memang rezeki Rohas lerkan!


Lengkap dah untuk hidangan 6 orang. 
Mangkuk tureen dah dapat tp masih dlm perjalanan lg.
Kalau dah dapat nnt, Rohas kongsikan lagi ya.


Sekian dulu cerita pasal BW, jumpa lagi, daaaa.....

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E