My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Sunday, October 27, 2013

Birthday Dinner


Assalam.

24 October 2013 adalah birthday my hubby. Rohas dah janji dgn family 
nak belanja makan di Laman Grill dekat Bangi. 
Rohas tengok review psl restoren tu semua kata ok, 
so teringin jugak ler nak rasakan, maklum ler resepi dari 
Master Chef yg hot tu, Chef Zubir.

Semlmnya Along belikan Abahnya birthday kek utk yg ke 46 tahun. 
Semoga En. Hubby pjg umur, diberikan kesihan yg baik & rezeki yg 
melimpah ruah untuk menjaga kami sekeluarga. 
Kami sayang Abah :)


Dari rumah berkobar2 nak mkn western masakan Chef Zubir
 tp sgt kecewa bila kami sampai, semua table fully booked. 
Manager LG kata klu nak datang telefon dulu buat reservation. 
Tak sangka pulak hot smpi mcm tu sekali.

Snap picture restoren LG dari luar restoren sbg kenangan yg kitorg 
dh smpi ke sini tp x dpt mkn...huhuhuhu.


Kami x rasa nak tunggu hg ada meja kosong di LG sebab anak2 rohas semua dah kelaparan.
 Finally we all decide mkn nasi arab di Restoren Al Diafah bersebelahan dgn restoren LG.








Decor dlm restoren, nampak mewah!


Mixed hati, limpa & daging.

Mendy Lamb pilihan anak bujang - Syafiq.

Kabsah Lamb pilihan birthday boy.

Arabian spagethi pilihan Along - Syafiqa, tp x sedap sgt pon!

 BBQ Chicken - Arabian Western style, kering daaaa!



Decor restoren - Arabic style.

Bila Rohas dah bayar bil, mereka bagi goodie bag yg di dalamnya 
mengandungi kurma & manisan Arab.

Daaaaa......sampai sini dulu.

Friday, October 4, 2013

Family Outing

Assalamualaikum.

Weekend yg lepas, Rohas & family keluar makan2. 
Memang rutin weekend akan keluar bersama kalau tak ada acara rasmi. 
Kalau hari Sabtu hubby bz dgn group motor dia, dia akan ganti hari Ahad 
untuk family. Begitulah selalunya.
Kebetulan minggu lepas semua nak celebrate birthday Rohas 
(24 September 2013) yg jatuh pada hari weekday. 
Kalau hari kerja tu mmg susah nak celebrate kecuali anak2 
semua ada di rumah. Kalau yg sorang tu ada kat hostel 
macam mana ler nak celebrate-kan.

Kami celebrate dinner kat Restoren Tupai-Tupai di Bukit Petaling, KL.
Restoren ni mmg kesukaan kami sekeluarga sejak dulu lagi. 
Selain dari menunya yg ala-carte, ada juga buffet steam-boat. 
Tapi kami sekeluarga prefer menu ala-carte.

 Ini la restoren Tupai-Tupai dari luar - pemandangan waktu malam.
(photo ehsan pakcik gugel)

 Pemandangan restoren waktu siang.

 Logo restoren Tupai-Tupai. Kenapa dinamakan Tupai-Tupai Rohas pun tak tahu. 
Mungkin sbb restoren ni dikelilingi hutan kecil disekitarnya.

Kami sampai di restoren pukul 6 petang. Sementara menunggu Along sampai, 
Rohas posing dulu dgn anak2 lelaki.

Apa la yg dibualkan hubby & anak lelakinya tu.....mesti citer pasal motor!


 Hari tu memang special sikit sbb ada kawan2 anak2 Rohas. So, ramai ler....

Mama yg paling rendah sekali.

 Tempatnya pun special siap ada belon untuk birthday girl :))

 Rohas sengaja pilih meja rendah kerana tempatnya agak privacy 
& boleh duduk bersila ala2 orang Jepun gitu....heeee






 Menu ikan siakap masal soya-sauce.

 Lagi 1 ikan masak 3 rasa.

 Menu lain - tomyam campur, sotong tepung, udang butter, 
kangkung belacan & telur dadar.


Dah licin pun semuanya, mmg best lauk2 dia. 
Sesapa berhajat nk try boleh ler cuba ke sini ya.

Daaaaa.......
54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E