My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, January 28, 2010

Kangkung Ku......

Selalunya malam2 selepas waktu Isyak, aku & hubby minum2 sambil santai berdua.....citer pasal anak2, kerja, hobi...dan macam lagi la. Masa ni la aku biasanya keluarkan koleksi pinggan cawan antikku. Ini le koleksi bunga kangkung yang aku ada setakat ni.....


Apa ada dalam mangkuk tureen tu eik?...... tungguuu.....

Close-up untuk mangkuk tureenku.......luv it!

Pandangan dari atas.....bunga kat penutup tureen tu memang mengancam!

Malam ni special sikit sbb petang tadi MIL bagi kuih kosui. Kalau tak selalunya minum air bujang je.....


Aku punya la set cantik2 kat living sbb nak minum & makan sambil tengok tv.....lastly hubby panggil minum kat teres luar....layan jer la ya......

Monday, January 25, 2010

Tea Time bersama my fav Meakin Pink





Minum petang dgn family pd minggu lepas...amik gmbr dulu sebelum makan. Kuih lepat pisang dan kuih lopis ni import dr umah MIL...hhmmm memang sedap. Suka tengok display koleksi meakin ni, cuma mangkuk pink je x de lagi, so boleh la selit dgn mangkuk pink ayam ni...Apa2 pun layan jer la ya....

Monday, January 18, 2010

Koleksi Pinkku



Sebagai permulaan saya mulakan dengan koleksi j&g meakin saya yg seciput ni...masih dlm mengumpul lg ni...

pinggan ni pemberian dari mak....

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E