My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Wednesday, October 31, 2012

My Wish List.....

Salam all....

Akhirnya apa yg Rohas cita2kan.....tercapai jua.
Alhamdulillah...suka sangat2 bila jumpa kerusi kopi tiam ni, harganya juga reasonable (pada Rohas ler...)
Senang hati bila deal dgn taukeh antik yg peramah dan frenly serta tak lokek bagi info/petua tentang pml/barang antik. Isterinya pun sentiasa senyum jer bila kita tanya2 harga walaupun tak beli banyak pml.

Selama ni hanya jadi silent reader di FB tapi bila kebetulan raya Aidil Adha kelmarin Rohas sekeluarga beraya di Seremban, tergerak juga hati nak ke Kedai Antik Mr. Lee. Memang berbaloi pergi ke situ walaupun pml yg Rohas cari x de tp Rohas tak pulang dgn tangan kosong. Memang dah lama ushar2 kerusi kopi tiam ni, cuma harganya yg tak berbaloi.

Tak perlu kata apa2, jom ler tengok kecantikan kerusi ni......cantik ker????
Tak kisah ler kalau ada yg tak suka tapi Rohas mmg suka kerusi antik ni :))






Sekian dulu, daaaa.......

Monday, October 22, 2012

A New Find ` Display Kopi Tiam jer.....

Salam all....

Dah lama rasanya tak update koleksi PML sebabnya tak de PML yang baru. Kalau ler asyik2 nk update PML yg lama jer, jemu la pulakkan.

Kebetulan Rohas baru beli Display Shelf ni. Memang dah lama berhajat sebab nak display cawan2 kopi tiam Rohas yg tak berapa kerat tu. Actually nak kata baru beli tak jugak sebabnya sebelum raya puasa dah dapat shelf ni, cuma tak de orang nak tolong drill untuk sangkut benda ni.

Jom ler tengok!

Tak tahu ler menarik ke tidak susunan Rohas ni, tengok minah salleh tu susun sempoi jer....dah nampak cantik. Sayang pulak Rohas rasa kalau tempat tu kosong....almaklum ler cawan2nya banyak.
Opsss...banyak sangat ke??? :D
 
Cer tengok minah salleh ni decor.....cantikkan!
 
 The Shelf sebelum display cawan & piring.

Semua kopi tiam Rohas yg berbunga2 jer, yang de tulis2 masih belum collect lagi.
Belum ada mood nak collect lagi.

Set kopi tiam Twin Roses......my favourite.

Yang biru ni pun favaourite jugak.

Yang hitam ni suka jugak.....jarang jumpa kaler ni, kira rare la kan!

Kaler2 lain tu uoals tengok ler sendiri ya.
Nampak macam kosong jer decor Rohas ni, rasanya kena tambah alas kot baru naik serinya.
Gaya country pun x de....huhuhu.
Tengok ler rasa2 nak tambah decor kt shelf ni, nnt Rohas update lagi ya.
 

Sunday, October 21, 2012

Majlis Konvo Along ` 15 Oktober 2012

Pada Ahad lepas adalah hari yg dinanti2kan oleh anakku....Nur Syafiqah aka Along.
Sekejap jer rasanya dia masuk kolej dan sekarang dah pun hadiri majlis konvonya.
Mama bangga dengan Along sebab Along dah tunjukkan pada Mama yang Along dah belajar bersungguh2 hingga dapat Anugerah Dekan & Anugerah Khas Presiden. Mama sentiasa doakan yg terbaik untuk Along dan anak2 Mama....
Lepas ni Along kena belajar lebih giat lagi untuk dapatkan segulung Ijazah pulak....

 Pentas konvo.
 
Kasih sayang seorang Mama untuk anak tercinta.....
 
Posing dulu sebelum masuk dewan...
 
 
 
Selingan nyanyian koir dr pihak kolej, dah lama tak dengar nyanyian koir sbb masa sekolah dulupun Mama ahli koir sekolah :D
 
Selingan lagi....nyanyian lagu asli....lagi ler mengantuk zzzzzzz.
 
 
Gambar kenangan sekeluarga.
 
Along dpt byk hadiah bunga sampai x cukup tangan nk bawa.
 
Petang tu mmg from A to Z sessi amik gambar jer :D
 
Anak dara Mama....sekejap jer dah besor, alahai....
 
In ler hadiah yg paling Mama bangga...
Syukur Alhamdulillah, semoga diperbanyakkan lg rezeki Along selepas ni, Insya'Allah...Amin.
TQ Along....Mama luv u :)
 

Tuesday, October 2, 2012

Jalan2 Cari Makan ~ Port Klang

Pada Sabtu lepas, kami 1 family keluar bersama2, biasa la ni acara
every month.Sessi jalan2 cari makan.
Kali ni kami menuju ke Port Klang.....mencari kedai Ikan Bakar Muara
di Tanjung Harapan, Port Klang. Itupun En. Hubby yang cadangkan
bila Rohas kata nak makan ikan bakar sambil jalan2.
 1st time Rohas sampai ke Port Klang sejak duduk di Kuala Lumpur ni....
so, kena ler amik gambarkan.....
 
Ini signboard Medan Ikan Bakar Muara Tanjung Harapan.
 
Kami sampai di Port Klang pukul 5.30, kedai makannya buka 6.30 ptg.
Sementara menunggu kedai buka, kitorang jalan2 di Tanjung Harapan.
 
 
 
 
Macam biasa.....sebelum acara makan2 posing dulu :d
 
 
Pilih2 makanan laut yg segar spt. ikan, udang, ketam, dll.
sebelum ditimbang & dimasak.
 
 
Menu di Medan Muara Ikan Bakar
 
Rohas pilih Ikan siakap masak 3 rasa, ikan pari bakar, sotong goreng tepung,
udang sweet sour,
sayur campur, tahu bakar & otak2.
 
 
Tersenyum anak2 Rohas bila dah kekenyangan.

Sampai jumpa lagi.
54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E