My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Sunday, June 26, 2011

My Little Syahir's Sport Day

Salam Isnin.


Walaupun semalam sepatutnya hari rehat, tapi terpaksa kugagahi jua ke Taman Wetland di Putrajaya untuk menghadiri Sport Day Smart Readers sikecilku....Syahir.


Dah ler kena pergi sendiri sebab hubby ada kursus pulak semalam, nasib baik ada anakku yang sulong, pandai jugak dia meredah Putrajaya walaupun dah tersesat 2 3 kali.


Kami sampai pun acara dah hampir nak bermula..... Menyanyi lagu Negaraku....
Syahir......menyanyi lagu sekolah Smart Readers.Berbaris, untuk 1st Game, Syahir di Team B....go...go Team B, u can do it....
Untuk 1st Game, acara Feed with Mummy. Kak Long gantikan tempat Mama. Good luck.....Team B. Untuk acara ni...kena amik kuih bahulu guna chop-stick & suap pada Kak Long. Yezzza.....Team B menang 1st price, dapat Gold Medal.
Happy-nya Mama tengok Syahir berdiri kat no. 1 tu.....hehehe Sementara tunggu 2nd Game kena duduk diam2 ya. Get ready for 2nd Game. Syahir....so excited untuk 2nd Game ni. Maklum ler dah menang tadikan... 2nd Game....walking like old man. Tersenyum lebar lagi Mama....1st place for 2nd Game. Syahir with his best fren...Aiman. Mama posing with Syahir....it's worth it though the day was very hot & sunny. Syahir's smiling with 2 Gold Medals.






That's all n3 for today, salam sayang....

Friday, June 24, 2011

Hitam2 Dipandang Manis....

Salam Sabtu....23 Rejab 1432H

Adakalanya kita suka, berduka, benci, marah, sihat & sakit.....
macam2 perasaan yg datang silih berganti setiap masa dan ketika.
Begitulah lumrah hidup di alam fana ini
dan selama mana kita digelar manusia,
setiap orang akan merasai perasaan itu.
Begitu juga dengan diri ini....

Apapun aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana
masih dapat melihat bumi yg indah ini, dikelilingi orang2 yg kusayangi,
dan masih dapat melihat dan memegang PMLku.....

Sebenornya Rohas ni masih x de mood lagi nak berblog,
jom ler tengok sepasang cawan kopi tiam hitam yg Rohas baru dapat.....
walaupun rupamu hitam tetapi kau tetap menawan....




Sekian dulu ya rakan2 blogger....


Selamat berhujung minggu dan ceria2 selalu :))

Tuesday, June 14, 2011

JOHNSON BROS Tureen

Salam.

Tatkala membuka bungkusan tureen ni,
teruja sangat sbb cantik giler tureen berkaki nih.
(kalau Rohas sorang jer yg perasan, sori la ya...adaku kesah)
Maklum ler 1st time dapat tureen berkaki yg sgt2 cantik,
condition mmg mantops, design embos-nya tu pun sangat menarik,
hatiku jadi tertawan.

Tureen keluaran Johnson Brothers ni mmg tak boleh dipertikaikan
nilai buatannya, sangat rapi dan teliti hasil buatannya.

Hati Rohas dah berbunga2 dah ni....hehehe, jom tengok....

Sape tahu nama bunga kat tureen ni eik??? Kalau ada otai2 yg tahu share la ya :))

Cover-nya ada lubang khas untuk senduk. Telingapun mabeles....



Cap mohornya - Clayton Johnson Brothers, England.





Sekian dulu, dah leh tido lena daaaaa.....:))

Friday, June 10, 2011

RUMAH RAKAN BLOGGER/FB

Salam Petang Jumaat.

Mungkin rakan2 semua dapat agak Rohas di rumah siapa ni.
Macam pernah dilihat rumah ni....... tapi di mana ya????
Amacam rakan2... bestkan ID di rumah rakan kita ni, antik purba gitu....

Tengahari tadi Rohas berkesempatan menziarah rumah
kawan kita ni...NekDara Purba.
Memang best la rumah dia,
suka...sebab byk barang antik yg betul2 antik punya.
Sebenarnya dulu Rohas ni berjiran dengan Nek Purba
tapi kitorang tak pernah kenal.
Maklum ler duduk di bandar KL ni kalau berkerja
memang payah nak kenal jiran.
Bila Rohas join Kelab Antik,
baru ler kitorang berkenalan dan jadi rapat.
Pelikkan.....

Jom la kita skodeng rumah NekDara Purba ni.....

Rohas dihidangkan dengan Kuew Tiau Chinese Kong Fu
masakan Nek Purba, sodapppp hingga licin Rohas makan....hehehe




Kaki mesin Singer ni yg paling Rohas berkenan...antik banget!
(Sila abaikan model yg tak berbayar tu ya :) )

Kerusi Kopi Tiam pun.....idamanku.


Dah minat....puas ku telek2.





Sekian dulu, Happy Weekend...daaaa.

Monday, June 6, 2011

Hikmah Orang Pose....

Salam Petang Selasa, 5 Rejab 1432.

Nak tau apa isi dalam kotak di bawah ni, bior Rohas story sikit ya...
citer sikit psl org berpose PML.....
Dah sebulan rasanya Rohas berpose PML ni,
ya la sejak menjak anak dapat masuk UTM kelmarin,
terus Rohas berpose sampai ler semalam....telan air liuq jer bila
tgk PML yg cun2 di online & Amcorp.

Petang semalam Rohas dapat barang ni, bukan main
happy go lucky lagi Rohas.
Happy bebenor sebab dah lama dok idam barang ni,
sejak tgk di Amcorp, kat blog Yatt (Klik Sini).
So far yg Rohas tahu Yatt jer yg kolek koleksi Wexford ni.
Baru2 ni pun Bonnie ada offer set ni tapi masih dok fikir
lagi nak membeli sbb mahal sesangat.
Hati dok kata....tunggu ler, nanti ler...sayang duit nak keluar byk tuuu....

Orang kata kalau dah rezeki mmg tak kemanakan,
dalam dok selak2 page mudah.my tu ternampak ler barang ni,
dari Anchor Hocking USA lagi.....harga pun berbaloi3...
Bila seller kata lum jual lagi, rasa macam nak terlompat lak Rohas...hehehe

Sukanya hati, terpaksa ler bukak pose untuk brg yg dah lama diidam2kan.
Itu ler hikmahNYA...orang berpose pun Allah bagi rahmat, Alhamdulillah.....

Jom ler kita tgk isi kotak ni......



Punch Bowl...complete set dgn 16 cawan, cangkuk & senduk.





Pandangan atas punch bowl....cantikkan kaca Wexford ni, nmpk mcm kristal jer...

Boleh ler pakai masa raya nanti.....hehehee

Pandangan dari bawah, ada mangkuk kecil sbg kaki utk menampung mangkuk besar.


Kalau nak tengok koleksi Wexford Rohas yg lain boleh klik Sini.



Si kecik Syahir ni.....kalau x interprem mmg x sah. Layannnnn.....

Sekian, dulu.....daaaa.
54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E