My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Monday, March 14, 2011

Johnson Bros ` Indian Tree

Assalamualaikum.
Bersiaran kembali.

Sekarang ni line FB tersangat2 ler lembabnya, x tau ler nape....
boring nak layan FB, so Rohas terlebih rajin ler update blog ni.

Terbaru.....dengan secara tak sengajanya, hunting2 di Amcorp,
tak sangka pulak boleh terjumpa dengan 2 tier cake Indian Tree.
Memang ler Rohas suka hat ni.....sebab Rohas collect sedara mara IT ni.
Bila ternampak 2 tier cake ni terus jer Rohas pegang x lepas2, nego2....
terus jer bayar. Lambat2 nnt disambar orang pulak.....

Jom2....kita tengok kecantikan 2 tier cake IT ni.....
(perasan jer Rohas ni, org lain x ckp cantikpun....he3)
x kisah ler tu.....yg penting Rohas suka....



Pandangan plate dari atas.....


Close-up bunga Indian Tree.


Stamp di belakang plate...ermmm...JOHNSON BROTHERS,
ENGLAND
.....suka...suka...suka :D


Kalau rakan2 terlepas pada n3 IT Rohas yg lepas.....boleh baca di sini.



Sekian, dulu.....salam sayang.

Friday, March 11, 2011

VCRku Yang Seciput........

Assalamualaikum & Salam Hujung Minggu.

Today n3.... Rohas nak berkongsi kegembiraan yang tak terhingga
bila akhirnya penantian Rohas selama 2 tahun dah hampir
ke penghujungnya. Maklum ler Rohas ni mmemang selalu ketinggalan
train....

Minggu lepas....Rohas hunting di Amcorp dan
terjumpa ler dengan cawan2 VCR yg memang Rohas cari2
selama ini.

Jom ler tengok koleksi VCR Rohas yg seciput ni....


6 biji cawan2 VCR.....Made in Japan.
Suka dengan cawan ML ni, tangkainya cantik terbentuk,
bibir cawan pun berlekuk2.


Teko bulat VCR jauh datangnya ni.......dapat dari Pn. Nur Salam Sarawak....,
Made in China.
Kiranya ni ibu tiri dan anak2 tiri ler.....walaupun dengan keluarga tiri,
nampak mereka serasi bersama.


Bunga VCR pada teko.


Bunga VCR pada cawan.


Oleh kerana buatan dr negara yg berlainan, kaler bunga ada sedikit perbezaan.
Tapi tak kisah sgt ler tu.....yg penting Rohas dah dapat cawan2nya.



Now....tinggal cari piring2nya saja......entah bila la agaknya nak dapat.



Sekian dulu, selamat berhujung minggu dan salam ceria.

Thursday, March 10, 2011

Pink Yellow Rose

Assalamualaikum.

Sukahati bila dah dapat completekan koleksi teaset yg kita sukakan....
Bila dah complete rasa...cukup ler, tak mau nak menambah lagi
tapi bila tengok yg cantik2 esp. bunga ros....memang tak tahan...
beli lagi....lagi...dan lagi.....
entah bila la Rohas ni nak stop membeli PML,
semakin menjadi2 membeli ada ler.....

Jom ler kita tengok kecantikan koleksi Ros Pink & Yellow ni....


Stamp pd cawan kaler hijau.....made in China..


Cawan2 ML tu dulu Rohas ada 3 set, baru2 ni dpt lg 3 set dr. rakan FB.




Teaset yg mengandungi 1 teko besar, 6 set cawan ML & 4 biji mangkuk comei....


Teko telinga besar ni dapat dr Ezany....kena bid baru dapat...he3


Close-up cawan ML.....



Teko berposing dgn mangkuk2 kecil....


Bunga Ros Pink Yellow ni sangat terang kalernya.....kira berseri2 ler......
itu yg buat Rohas tergoda.....



Sekian dulu, salam ceria.

Sunday, March 6, 2011

Hitam2 Si Tampuk Manggis.....

Assalam.

Walaupun hari ni penat merayau2 mencari PML,
tapi Rohas happy jugak sbb yg pertama dapat PML
yg telah lama Rohas cari2, kedua sambil keluar mencari PML.....
sebenarnya masa Rohas terluang dengan anak2.
Rohas dapat PML, yg kecil tu dapat toys,
abang & kakaknya pula dapat apa yg mereka suka. Adilkan.....

Malam ni Rohas bukan nak tayang PML yg baru
hunting di AMcorp siang tadi, tapi nak share
koleksi bunga Kekwa Hitam yg baru Rohas dapat.


Mula2 masa jd collector memang Rohas x suka bunga ni....
& x mau collect pun si hitam.
Entah mcmana bila ternampak cawan Mulut Lebar ni....
terus jer Rohas tersuka....


6 set cawan Mulut Lebar tu Rohas beli dari blogger Anuar NDA's Treasure.


Cantikkan cawan Mulut Lebar ni....


Tekonya Rohas beli dr Kedai Taliban, harganya agak tinggi jugak....


Walaupun tekonya mahal, cawan2nya dapat dgn harga patut, kira balance ler tu....


Dah complete koleksi teaset Kekwaku.....


Sekian dulu, selamat malam....& salam ceria.

Thursday, March 3, 2011

Ansley Blue Vintage

Assalam.

Semoga rakan blogger semua sihat2 & ceria2 selalu.


Anda terpana & terpesona?
Kalau anda tidak x mengapa....
sbb ini mmg taste Rohas....ros & biru.
Rohas terpesona dengan kecantikannya dan kebiruannya.

Jom kita share tengok koleksi Rohas ni ....
Rakan blogger jangan jemu pulak ya....
asyik2 biru jerkan si Rohas nih....he3
Dah minat...nak wat camnakan.....


Teaset for 4 ni Rohas dapat dari Mona EnglishVintages,
bukan dapat free tau.....beli ler.
Bunga ros yg ada di dalam cawan tuh buat Rohas tertawan.
Kalernya biru turkoish yg sangat lembut.


Teaset ni buatan England, jenama Ansley....kat stamp dia ada tulis Est. 1775,
so kiranya lama la nikan......


Tekonya cun sgt dimataku....
Walaupun kalernya polos tanpa bunga tapi ada design berlekuk2....
itu yang buat Rohas suka.


Gold rim-nya pun cantik bersinar2....


Bunga ros sekuntum.....mmg my fav...


Teaset ni sesuai untuk hidangan petang bagi 4 orang,
1 teko, 4 cawan & piring, sugar pot, creamer
dan 4 biji piring kuih.




Sekian dulu.....selamat menjamu mata & salam sayang.

Wednesday, March 2, 2011

Rakan Sehobi

Assalam.

Lunch today kat Amcorp Mall, berjumpa dengan 2 rakan PML.
Pertemuan yg memang dirancang, kebetulan Rohas
mmg nak amik barang dengan Anuar dr blog NDA's Treasure.
So, buat temu janji jugak dengan Ekin @ Nek Dara Purba.

1st time jumpa dengan mereka ni,
selalunya Rohas chatting dengan Ekin di fb jer...
Memang best jumpa dengan geng2 PML ni,
byk info pasal koleksi PML yg kita boleh dapat....
ramai kawan luas pandangan.




Terima kasih pada Anuar yg tolong Kak Rohas
cari kereta di car park....jangan serik ya Anuar....he3.

Sekian, dulu....salam sayang.
54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E