My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Thursday, July 29, 2010

TRAY GA & TEKO BIDDING

ASSALAMUALAIKUM
& Salam Ceria......
Hai....senangnya dalam hati....
Menang GA Kelly....
Dapat hadiah cantik sekali
Kalau boleh nak lagi.....hehehe

Hadiah ni aku terima kelmarin dari Kelly's Life. Masa aku terima parcel tu....cantik sangat bungkusannya. Double thumbs-up to Kelly sbb kotak yang cantik di dalam langsung x kena cellotape...excellent Kelly! Terima kasih yang tak terhingga pada Kelly kerana bagi hadiah yang cantik ni....walaupun bukan pinggan antik tapi aku suka sangat....
Hadiah ini akan jadi kenangan persahabatan di alam maya ini. Terima kasih sekali lagi pada Kelly sbb pada hari yang sama juga dia call aku utk bertanyakan parcel ni, dia bimbang kalau2 pinggan tu pecah ke.........she so caring.....terharunya.

Bunga tray tu sedondon dengan kotaknya......

Tray/Pinggan ni Made in Riccardo Singapore
Jom minum teh dengan karipap......
Teko Pink Yellow menang bidding dr Ezany.....suka sangat dapat teko ni.....besar,
bunga ros pun cantik.

Sekian, selamat menjamu mata.....

Wednesday, July 21, 2010

MY FMs COLLECTION

ASSALAMUALAIKUM.....

N3 aku kali ni x de kena mengena langsung dengan barang atau pinggan mangkuk antik tapi salah satu koleksi yang ada di rumahku.....

Sebelum minatku ke pinggan mangkuk antik, aku collect fridge magnet....sekarang ni dah cool dah....sbb cintaku dah beralih arah ke Antik pula.....
Gambar2 ni menceritakan segalanya.....layannnnnn

Koleksi FMsku dah dapat rumah cantik & selesa.....




Fms di fridge pun masih ada lagi.....masih menunggu rumah baru....

Fridge bahagian sisipun penuh dengan FMs......
Sekian, selamat malam.....Wassalam.

Sunday, July 18, 2010

CUPCAKES COLLECTION....EG ESDG

ASSALAMUALAIKUM....
This is my 1st cupcakes collection....orang lain maybe dah ada lama koleksi cupcakes ni...tapi aku baru memperolehinya....itupun dapat dari EG English Decor Style Group anjuran MRSNOR.
Actually aku ni dah seronok join EG....my 1st EG Antik and 2nd...is EG ESDG yang dianjurkan oleh MRSNOR di facebook.
Aku tak tahu nak minta apa2 yang berkaitan dgn English Decor sebab rumah aku bukan la English style sepenuhnya......banyak barang buruk jer......
Layan ler gambor2 di bawah ni ya.......


Jam dan faux cupcakes ni terima dari Pn Rahimah Ahmad, my EG partner....
tqvm, appreciate sangat dapat hadiah ni.


Sekian, salam mesra dan selamat menjamu mata.

Thursday, July 15, 2010

KANGKUNG.....OH.....KANGKUNG

Assalamualaikum....
Salam ceria petang Khamis.....dah lama tak bern3 ni, kiranya kes malas benor la ni...dah bersawang dah Teratak Rohas ni. Jom kita share apa yang aku ada....
N3 aku kali ni pasal Kangkungku yang dah membiak, terbaru Senduk Kangkung yang memang hot....Aku suka sangat bila dapat 2 senduk ni dengan harga yang memang berbaloi3....sebab aku pernah tanya harga senduk ni kat MAHA RM80, kurang sikit pun x boleh...demand tinggi katanya. Memangpun senduk ni susah nak dapat. Layan la gambar2 Kangkung ni ya....

Ini koleksi gambar lama, sewaktu almari antikku baru dapat...kiranya ni nak masuk rumah baru ler....tengok le Senduk Kangkung tu ...dulu x berteman, kini dah berteman dah....

Tureen2 ni dah lama ada dulu.....saja ulang tayang bagi korang gerammm.....hehehe (gurau jer...)


Mangkuk Dara kot.....sesuai letak ikan goreng.....tangkapan terbaru jugak ni....

Mangkuk Nasi....besar sangat, baru jugak......


Teko Aladin bunga besar dapat kat Beranang.....murah sbb masa beli tu x de tutupnya...

Teko Aladin bergandingan dengan Teko Siku

Koleksi teko2 Kangkungku.....setakat ni la


Sekian, selamat menjamu mata dan selamat malam.....daaaa.

Thursday, July 1, 2010

JUNE's PURCHASES

Salam.....

Bulan June baru berlalu.....ini la cawan2 lama yg aku beli bulan lepas. Baru sampai ke tanganku kelmarin, maklum ler baru gajikan....Belum sempat nak wat n3 satu2 pun, so aku snap jer semuanya....all in 1.

3 set cawan bunga pink yellow, 4 set cawan Meakin Celeste dan 6 set cawan Bunga ??? (ada blogger panggil ini Bunga Sabun.....betul eik?....kalau silap mintak maaf ya...)

Semua cawan2 ni jenis ML....mmg boleh hilang haus kalau dapat minum secawan....hehehe.
Salam Mesra & Salam Sayang....

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E