My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Wednesday, March 31, 2010

Sakura....Oh.....Sakura....

Salam petang Rabu.......

Hari ni aku nak buat n3 pasal Sakuraku....yang ada beberapa ketul jer....kalaulah nak dibandingkan dengan rakan bloger yang lain...aduh sadisnya!.....huhuhu. Yang penting aku happy bila dapat koleksi Sakura ni. Aku suka tengok bunganya....lembut jer warna pink tu. 1st time aku terpandang jer bunga Sakura ni...(masa tu aku tak ada 1 pun bunga Sakura pink ni...) aku terus dah jatuh cinta. Tapi yang sedihnya....aku selalu jer terlambat.... sebab terlebih dulu dah dipinang orang....
Layan jer la gambar2 aku ni...banyak pulak aku merapu eik!

Sakuraku dalam raga yang penuh dengan bunga2 Sakura......

Teko Aladin Sakura.....beli dengan Din Shah Alam, harganya berbaloi sangat kalau nak compare dengan harga sekarang ni.

Cawan Sakura ni dapat dari Salina Stor Antik.
Cawan bentuk ni dapat dari Cik Ajmah... :lol
Piring2 kuih Sakura dapat dari Cik Khaty... :lol

Minum kopi dengan kuih talam ubi (dapat dari rumah MIL) petang tadi........

Ok la...sampai di sini dulu sessi Sakuraku....mungkin akan bersambung edisi Part 2.... soon! Maybe.......

Sunday, March 21, 2010

Breakfast dengan Ros Hitam

Salam Ahad yang ceria....,
Jom breakfast dengan koleksi ros hitam yang menawan ni......
Pagi tadi aku hanya sempat buat cucur bawang & kari sardin untuk familyku breakfast. Pulut durian tu aku masak malam semalam, dah kupanaskan pagi tadi untuk hidangan breakfast pagi ni.

Jom makan......


Koleksi aku ni....ibu & bapa dah bersatu cuma anak2nya je lum jumpa lagi....huhuhu

Friday, March 19, 2010

Koleksiku yang ala-ala Kristal...

Salam Jumaat sumer bloger2.....

Dah lama aku tak wat n3 sbb bz sesgt sejak 2 menjak ni....nak shoot & wat n3 pun x sempat.........

Hari ni aku nak display koleksi aku yang ala-ala kristal ni....kalau org lain ada koleksi air mata, aku cuma ada yang ni jer.....itupun aku bersyukur sangat sbb dpt menyambung warisan keluarga MIL. Koleksi inipun dah susah nak dapat sekarang.....kalau adapun kat kedai antik...dan harganya memang la mahal! Layan gambar eiks.....

Koleksi aku bermula dengan bekas kuih & botol... x tau ler aku botol apa ni...tapi boleh la kalau nak letak kicap ke, air gula ke, sirap..... just nice. Ni pemberian dari MIL aku, dia kata....dia beli koleksi ni masa tahun 70-an di Singapura sbb masa tu dia stay kat sana...
Ini la botolnya.....cantikkan! aku selalunya guna botol ni untuk letak sirap atau air gula yg dimakan dengan kuih lopis.

Jug air yang besar gedabak ni pulak aku beli dari seseorang yg kebetulan nak jual barang2 lama. Aku ternampak dia advertise kat internet, sbb design-nya sama dengan MIL aku punya....tu yang aku terus rembat.... untuk menambahkan koleksi aku lagi....

Ini pulak gelas berkaki, aku beli dengan orang yg sama jual jug tu....yang aku suka sangat aku dapat beli gelas & jug tu dengan harga yg sangat2 rendah.....hehehe

Selamat malam sumer.....daaaa!

Monday, March 8, 2010

Pelita..oh..Pelita..Hiasan Atas Almari Antik

Salam.....
Today aku nak wat n3 pasal almari antik aku lagi.....harap blogger sumer jangan bosan eiks!....:))
Actually apa yg aku nak tunjuk ni ialah.....hiasan yang ada di atas almari tu....rasanya dulu aku tak tunjuk lagi apa yang aku letakkan di atas almari tu.....so, layan le gambarnya.....



2 bekas bunga tembaga tu mak aku punya.......tq mak, sayang mak.......
Aku memang minat collect brg2 tembaga ni....sbb kiranya aku ni penyambung warisan mak aku yg ada simpan brg2 tembaga dulu. Skrg ni dah menurun kat aku. Koleksi sudu tembaga ni aku dapatkan jauh nun di utara dr seorang peniaga antik. Kiranya dah byk jugak le aku beli brg tembaga dr dia.
Aku suka sgt bila dpt benda ni......x sangka rezeki aku nak simpan benda ni.....sbb dah lama dia display kat blog, baru skrg aku tergerak nak memilikinya.....
Tunggu brg2 tembaga aku Part II........

Ini sebahagian koleksi pelita yang aku ada......x byk manapun, aku collect yg mana berkenan jer....suka sangat dgn pelita aladin tu.....

Friday, March 5, 2010

Koleksi Warisan Mak lagi......

Salam Jumaat....Hari ni aku teringin nak wat n3 pasal cawan corak geometri yang aku ada, itupun aku ambil dari mak masa cuti raya cina kelmarin. Tapi sayang tak ada teko, mak kata tekonya dah pecah.....Insya'Allah kalau ada rezeki esok lusa pasti anak2nya bersatu dengan ibu mereka.
.....layan gambar ya!



Ini pulak piring dodol....orang dulu2 letak dodol atau kuih raya masa hari raya....

Monday, March 1, 2010

FOR SALE

Mug 5 roses....size std, RM30/pc....FREE POST! .....4 SOLD, 1 BOOKED, dah habis!
Pandangan di atas penutup mug
close-up....Mug 5 roses

Pinggan Hidang Bujur Roses...size: 14inch...RM40/pc....FREE POST, ada 2 pcsclose-up bunga rose.....

Creamer roses pink....RM20/pc...FREE POST, ada 2 pcs

Teko roses pink...RM60/pc...FREE POST...1 BOOKED, balance 1 pce

close-up bunga rose......
Siapa2 yang berminat, silalah call atau sms ya....017-3653272
54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E