My Followers

Tentang Rohas, family dan segalanya yang berkaitan dengan hobi Rohas....

Tuesday, February 23, 2010

Koleksi Burung2.....

Rasanya dah lama aku x wat n3 ni...rindu pulak.... Aku cuti CNY seminggu & masa tu ada la sikit2 pinggan yg aku hunting. Seronok rupanya direct hunting ni....walaupun berpeluh2 mencari idaman hati, maklum le musim panas skrng nikan......

Aku x de bela burung, tapi aku collect pinggan mangkuk yg ada gmbr burung pun cukup le.....layan la gambar....




suka tengok hat burung merak ni....


Friday, February 12, 2010

ITEMS TO LET GO...

Salam.....
Aku ada pinggan Kekwa Hitam nak let go sbb aku tak collect bunga ni...

Pinggan dara mungkum 8".....ada 6 biji SOLD

Mangkuk bunga Kangkung 4 Season 7"....RM35/pc, ada 2 pcs
Sape2 yg berminat nak meminang tu, boleh le email ke rohasmustaffa@yahoo.com




Ok la, aku nak chau dulu sbb nak balik kg dah.....bye

Wednesday, February 10, 2010

ALMARI ANTIK

Yang diidam dah kunjung tibaaa......ini la almari antik retro yang kunantikan dr. bloger zulkis. Actually en. zul dah htr minggu lepas tapi tak dan lg nak wat n3. terima kasih byk2 ya en. zul sebab hantar almari antik ni sampai ke dalam rumah akak. Mengikut kata en. zul almari ni mak saudara dia punya, beli tahun 1970an. Orang dulu2 suka simpan kain baju dalam almari ni tapi orang sekarang (macam aku la...) pulak suka simpan pinggan mangkuk antik kat dalam almari ni. Korang layan le dulu gambar ni ya......
Almari antikku dah penuh berisi.....

mesti la display my fav.......bunga kangkung

Friday, February 5, 2010

Koleksi Warisan Mak...

Salam........terlebih dulu aku nak ucapkan terima kasih pada rakan2 bloger yg sudi singgah kat blog aku yg tak seberapa ni... & yg dah jd followerpun. TQVM .......klau ada masa jenguk2lah lg ya.....


Today aku nak n3 pasal koleksi mak aku yg dah diturunkan pada aku. Aku tak tau ni bunga apa, kalau ada sape2 yg tau ni bunga apa, leh la bgtau kat aku ya....(budak baru belajar)....
Set teko cawan mini ni buatan Japan, mak beli masa aku masih bayi lagi. Kiranya umur dia lebih kurang umur aku le....40an tahun lebih, lama tu kan... tp set ni sumernya elok & berkilau2an lg.......layan la ya!

Tengah2 sibuk snap, ada jugak yg nak interprem....ini la syahir anak aku yg bongsu, dia pun nak posing dengan koleksi mama dia tu....

Wednesday, February 3, 2010

Koleksi Mill Farm

Padanya mulanya aku bukan nak collect sangat pinggan ni....tp entah macamana bila tgk blog MG, terdetik dalam hati,.....cantik pulak pemandangan dalam pinggan tu. Suatu hari aku gi jalan2 dengan kakak aku di selatan tanahair, dengan tak diduga terjumpa pulak pingan2 corak ni, murah pulak tu.....apalagi akupun rembat jer la....

ni la set permulaan pinggan2 yg aku dapat kat kedai tu.....
cawan2, sugar pot, creamer & teko pulak aku dapatkan dari bloger salina.....tqvm sbb melengkapkan koleksi aku ni.
pinggan bujur ni dapat dr d'classicshoppe....thanks ya cik jah!
koleksi aku ni nampak jer coraknya sama tapi sebenarnya mereka ni dari 2 kilang yg berbeza, ocera & claytan. warna pada pinggan tu pun ada beza sikit, kalau tengok betul2 boleh nampak yg claytan tu kalernya lebih pekat berbanding ocera.akhirnya koleksi aku dah bersatu sebagai satu keluarga.....

Tuesday, February 2, 2010

My Retro Display Cabinet

Today aku happy sangat sbb dpt sms dr blogger zulkis, mengatakan yang display cabinet yang aku pesan tu dah ada. Dia pun dah upload picture kat blog dia. Ishhh.... tak sabar rasanya aku nak terima cabinet tu dan display my collection. Ini le cabinet-nya...En. Zul, pinjam picture ya!

54489-238-BD4B8B32DB6D5CAFD2879951CD83A65E